🛍Så är Mors Dag 2017 i antågande och vi översvämmas med erbjudande om vad vi kan ge Mor. 🛍

En sak är säkert : Vi har alla en relation till ”Mor”.
🙋👩🏽‍🔧💁🏻🙋🏿Alla är födda av en mor, en del har mamma som bästa vän, andra inte.
👵🏼Vissa saknar sin mor som inte längre finns med i tillvaron medans andra ryser över hennes femte samtal samma dag. Eller så är du mamman som ringde femte gången till ditt barn för det är det finaste du har.

🍵🍽På jobbet sitter lappar uppe med ”Plocka undan efter dig, jag är inte din morsa”.  Dom som har djur pysslar och tar hand om sina fyrbentingar eller sådana med vingar. Man lagar olika sorters näringsrik mat, väjer det bästa fodret medans man själva slänger i sig lite nudlar. Tycker att vi kan räkna in oss i ”mor” kategorin också.

Just när det gäller Mors Dag så känner jag lite sådär inför det. Det har blivit kommersiellt, det handlar om att köpa något. Men samtidigt är det fint att tänka över sin mor ibland för visst ska alla mammor hyllas.❤️

Själv så gav jag min mamma ett Body Butter som jag själv är otroligt nöjd med. Det har ingredienser från naturen, doftar underbart, och alla kan använda det. Det kommer från företaget jag arbetar med som jobbar hårt med att bara använda nyttigheter och inga dåliga ingredienser.

Det innebär att det INTE innehåller mineraloja, parabener eller ingredienser med stor miljöpåverkan.

Däremot innehåller det saker som är bra för din hud!  Det ingår i produktserien Epoch och för varje såld produkt skänks $0.25 till hjälparbete. Om du vill kan du läsa mer om det HÄR

Så ska du ge din mamma något tänkte jag, så ska du ge henne något som är bra.

Kände att tiden är förbi att rita en teckning, det stod annars högt upp på listan.

 

 

Kommer skriva mer om Body Butter här på sidan senare. Men du kan hitta mer info på lillavillan.nsproducts.com och även köpa det i webbshoppen där (tillsammans med ca 200 andra produkter)

I de flesta länder är mors dag en relativt nymodig företeelse som hämtat inspiration från länder i västvärlden. I många afrikanska länder har den brittiska morsdagen kopierats, trots att det på många håll har firats mödrar på en speciell dag långt innan brittiska kolonisatörer kommit.

Mors dag firas på olika datum i olika delar av världen

Firades första gången i Philadephia 1905 av amerikanska Anna Jarvis för att på årsdagen av sin egen mors bortgång hedra dennas minne.

Dagen spreds i resten av USA under de närmaste åren och blev 1914 officiell helgdag. Även till Europa kom seden, och firades i Sverige första gången 1919. Källa: Wikipedia

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here