Boktips – knäppa böcker som är roliga

783

Då har jag lyssnat på ett par böcker som är rätt annorlunda mot det jag lyssnat på innan.

Den ena är Gräspojken som handlar om en 12-årig pojke som av en slump blir gräsodlare i en dysfunktionell familjesituation. Farsan super för mycket när morsan drar och farsans fina planer på semesterresa i Europa tar dom inte till dom bästa ställena

Hade ingen aning om vad jag skulle vänta mig av den här boken som jag av en slump fick upp i sökningen av nya böcker. Men jag gillar verkligen Christer Lundbergs sätt att skriva. Han läser också själv boken och gör det riktigt bra. Boken är helt enkelt rolig och lite annorlunda.


Och den andra är Bläckfisken- En vidunderlig kärlekshistoria av samma författare.

Givetvis var jag tvungen att se om det fanns fler böcker av samma författare och jajjamänsan. Hittade den här. Historian är helt annorlunda, men att det är samma språk, humor och författare råder det ingen tvekan om. Den här handlar om 35 åriga Jimmy som fortfarande bor kvar hos morsan och är en ganska stor loser. Han hamnar i himla märklig situation när han ska ta revansch på samhället med en praktikplats på Sjöfartsmuseet. Och den innehåller en 11-armad bläckfisk, likdelar och skumma arbetsförmedlare.

Lyssna eller läs och se om du också gillar dom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here