Tankar inför årets sådd

981

I år tänkte jag starta upp mitt odlande igen. Har av olika anledningar inte blivit så mycket senaste tiden, men så kom jag på att det här är ju något som gör mig så lycklig och bokstavligt förankrar mig i jorden med lugn.


 

Jag vet inte hur det är för er, men jag har försökt tänka hur jag gjort tidigare som inte fungerat och sedan tänka att jag försöker göra tvärtom.

Dessutom har jag konsumerat massor av trädgårdsvideos, poddar, YouTube- klipp som inspiration. Kommer med tips om dom senare.

Det första är nog platsen. Jag har sått och ställt på olika ställen. Några i fönstret här, några i fönstret där. Både på övervåning, källare och växthus och första veckorna har jag pysslat och vattnat. Jag har med iver sprungit in till mina frön och varit så lycklig när de börjat gro.

Sen kommer den dagen när jag inser att jag glömt sådden jag ställde på elementet i toan för att gro, eller dom som stod högst upp på hyllan i kontoret. Vi vet vad som händer med frön som man glömmer och vattna. Dom dör. Det här har jag praktiserat flera gånger, så i år blir det tvärtom.


  • Det blir några få platser. Inomhus blir det i vardagsrummet och utomhus blir det i växthuset och så blir det några pallkragar/odlingslådor. Stylish inredning får stryka på foten och en odlingshylla med belysning och jord på golvet ska stå där jag ser det för att inte glömmas bort.

Som sagt det blir inte stylish!
Jag har förlikat mig med tanken att ett jordkaos och plantor får mig att må bättre än välstädat utan jord.

Och båda delarna klarar jag inte av, så det blir ett hemmabygge av odlingsstation


  • Så hela påsen – Det är så himla roligt att så frön!!!! Ända tills dess man ska skola om dom och det bara är på tok för mycket. Det blir så i omgångar och inte så mycket.

  • Vattning. Flera sådder med olika fat har sina fördelar för att man kan tillgodose varje plantas behov. Men i år kommer jag vara krass med många och helt enkelt ställa dom på bricka. När dom växt upp lite så blir det med bevattningsmatta under.

 

Sår en del i pluggbrätten och skapade mina egna miniväxthus med metalltråd och plastfolie

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here