Stackars Sven, det är inte alltid lätt.

På kvällen bestämde jag mig för att göra lite Nose Work inne. Och alltid lika lyckliga Sven satte av i full fart. Men jösses så konstigt han betedde sig. Han letade VERKLIGEN, och ÖVERALLT.

Nu är inte vi några stjärnor i Nose Work, eller rättare sagt, Sven är en stjärna och jag kan inte läsa honom rätt. Men jag lovar jag försökte!

Till slut ställde han sig bara och tittade på en sladd i taket, grävde i kuddarna i soffan. Det var ju Eucalyptus där någonstans och till sist efter lång stund ställde han sig och tittade på mig med undrande blick.

Det har aldrig hänt förut, han har letat tills han hittat!

Jag kan bara ana varför vi fick det här resultatet och jag kom inte på det förens senare…

Hela dagen och kvällen körde jag med min diffuser. Hade laddat den med eteriska doftblandningen Chill och njöt i fulla drag av den aromatiska doften.

Vad innehåller Chill?

Jo, Eucalyptus globulus och Siberian Fir – Abies sibirica.

Eucalyptus är fantastiskt! Genom århundradena har den använts flitigt för sina egenskaper inom olika områden. Bland annat är den starkt antiseptiskt, virushämmande och slemlösande. Det gör att eucalyptos är en välkänd ingrediens.

Vet ni vad den använts mer till?

Just det! Som ett hydrolatet i Nose Work. Det hydrolat som används när hundar söker i Nose Work är inte lika starkt som den eteriska oljan. Dom eteriska oljorna jag använder i diffuser, aromstenar och som oljor är rena och koncentrerade.  Hydrolat är det växtvatten som blir över vid destillering av växten.

Inte för att jag är expert, men jag kan ju tänka mig att det blev aningens tufft för honom.

Undrar hur det blir om jag skulle köra en citrusblandning istället? Om jag kan göra med Eucalyptus inne då?

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here