Ska jag bli kycklingmamma?

966

Hedvig Elonora har legat på ägg ett tag nu. Funderade inte så mycket över det men har läst att Dvärg Kochin är väldigt ruvningsbenägna och det kan vara svårt att få dom att sluta med det beteendet.

Nu har ju jag inte mina höns för att få en stor äggproduktion utan för att få ägg från glada hönor, så ett ägg mer eller mindre om dagen spelar ingen roll för mig. Kanske tänkte jag rätt, kanske tänkte jag fel. Men vill hon ruva och det är hennes naturliga drift får hon väl göra det. Hon sköter väl det där själv… Eller?

Tidigare har hönor legat lite på äggen när jag inte tagit dom direkt. Men oftast går dom ut efter en stund. Jag läste någonstans att om man verkligen vill veta att de är i ruvningstagen så ska man se om dom ligger kvar på äggen under natten. Det naturliga är ju att de vill sitta på pinnarna och sova. Och jajjamänsan Hedvig Elonora ligger där.

Nu är frågan, hur länge har hon legat? Själv har jag varit dunderförkyld och bara gett dom det viktigaste och släppt in och ut dom under senaste dagarna. Har letat information om att se hur äggen är befruktade. Läst massa och som vanligt hittat råd och tips som är helt olika.

Här är dom ute i vårsolen och Hedvig tar en snabb tur ut för att äta, dricka och bada. Det finns både vatten och foder inne i huset men hon går ändå ut en snabbis.

Redet hon valt ligger inte i marknivå och jag får söka lite mer info om hur jag ska göra och försöka lysa äggen för att se hur det ser ut.

Lite spännande är det

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here