Tips 1 Känner du dig trött och glåmig – grönt te

671

Grönt te – är det egentligen bra? Dricka grönt te. Vad sägs om det?

 

 


Grönt te har länge druckits i Kina och Japan.
I Europa har svart te varit det vanligast förekommande, men grönt te har blivit mycket populärt de senaste åren.

Olika teblad innehåller olika mycket av antioxidanter vilket bland annat beror på var de vuxit. Om man är ute efter att få välgörande effekter är det viktigt att ha koll på om ditt te eller tillskott är kontrollerat och innehåller det du vill att det ska innehålla
När tebladen skördats upphettas de för att oxidering inte ska börja.
Skillnaden är att svart te genomgår en mycket kraftigare oxidering än det gröna. Det gör att den gröna färgen behålls.

För bästa kvalitet ska tebladen vara färska och handplockade, och de ska gärna ha vuxit i lite svalare klimat för en långsammare tillväxt.Det som ofta sägs om grönt te är:

Antioxidanterna polyfenoler som finns i grönt te agerar mot fria syreradikaler och har visat sig vara för immunförsvar och hjärta. 

De innhåller även ev variant av katechinerna som kallas för EGCG. Ämnet EGCG i grönt te sägs hindra cellerna i hjärtat och hjärnan att dö efter en hjärtinfarkt och främjar läkningen av celler så att man återhämtar sig snabbare.

Forskare vid engelska Sheffield University visade 2003 att EGCG kan skydda ledbrosket mot skada vid reumatism.

Innehåller naturliga antihistaminer som kan motverka svullnad och irritation till följd av allergi.

Amerikanska forskare har kommit på att grönt te ökar ämnesomsättningen och kan främja viktminskning.  • Det pågår mycket forskning om hur man kan använda grönt te för olika sjukdomar. Den här handlar om en molekyl som utgör en viktig ingrediens i grönt te kan fungera som en slags bärare av anticancerproteiner.
  • Expressen skriver om 9 anledningar att dricka grönt te -Minskar risken för hjärtinfarkt och stroke, stärker skelettet
  • Forskarna själva dricker grönt te på KI – Läs HÄR


Så ett tips är att dricka grönt te. Själv så fuskar jag och tar det i tablettform. Upptäckte hur bra det var när jag köpte en box med många roliga produkter och i den så fanns det en burk grönt te extrakt. Den stod på diskbänken ett bra tag innan jag kom på att jag faktiskt skulle prova det.

Och för mig blev det stor skillnad i att jag kände mig piggare och flera andra positiva effekter. Nu missade jag beställa förra gången och känner att jag inte vill vara utan dom, för jag mådde bättre.

Kanske du också blir piggare? 

Vill du veta vilket jag valt så kommer jag skriva det senare

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here