Ju mer man lär sig, desto mer har man kvar att förstå. Inom det här finns det många olika åsikter och forskning. Så det här är hur jag tänker kring det.

Hur vet man att det man får i sig är bra?

Jag är inte en expert på det här!!!
Det enda sättet är nog att vara en noggrann konsument, att ta reda på fakta.
Kan kroppen ta upp de vitaminer som finns i dina tabletter?
Vad är bra, vilka doser är bra?
Vilka studier kan jag lita på?

Vad vet vi då?
Frukt innehåller antioxidanter som är bra. Får du i dig tillräckligt?

Att många nordbor behöver vitamin D under de mörka månaderna. (Mat som innehåller D-vitamin – Ål, Lax, Kantareller, Sill, Äggula)

Att det finns bra och dåliga är vi nog alla överens om.
Att kosttillskott inte ersätter varierad bra mat.
Att inget piller kan ersätta motion och hälsosamt liv.

Men kan det få dig att må bättre?

Min personliga erfarenhet är att: Jag har märkt stor skillnad på hur jag mår när jag äter bra kosttillskott. Jag mår helt enkelt bättre och känner mig piggare.

Jag vill må bra! En del hävdar säkert att det är placebo effekt. Men eftersom jag mätt min karotenoidnivå, så vet jag ändå att det fungerar där.

Så, det viktigaste är nog att tänka efter vad du stoppar i dig eftersom det är bränsle som får din kropp att fungera. Oavsett om det är mat eller kosttillskott, var kritisk och läs innehållsförteckning och ta reda på ursprunget.

För dig som är intresserad av studier kring de jag använder så kan du klicka på bilden nedan för att komma till mer detaljerDet här var viktigt för mig, att det finns en noggrann kvalitetsprocess som kontrollerar bland annat vilka källor som det kommer, att det är samma innehåll i varje intag. Vill du läsa mer om kvalitetsprocessen Klicka på bilden nedan

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here